kristinskaare.no

 

KONSERT MED ÅSNE VALLAND NORDLI OG KRISTIN SKAARE

KULTURKIRKEN JAKOB 9. Desember kl. 19.30Konserten er basert på utgivelsen ”Lille Messias”, som de ga ut sammen for noen år sidan, en cd som var bejublet av pressen!


Åsne Valland Nordli jobber med folketoner og improvisert sang. Hun har gitt ut flere solo CD-er, blant annet på Kirkelig Kulturverksted, Viamusic og Grappa. I 2014 debuterer hun på det prestisjetunge selskapet ECM. Hun har hatt konserter på festivalar i inn – og utland, blant andre Ravenna Festival i Italia, Bath International Jazz Festival i England, Hardingtonar, Festspillene i Bergen, Nattjazzen i Bergen og Vossa Jazz. Hun har hatt samarbeid og konserter med blant andre Anne Marit Jakobsen, Marta Sebestyen, Knut Reiersrud, Iver Kleive, Paolo Vinaccia, Arve Henriksen, Nils Petter Molvær, Nils Økland m fl.Kristin Skaare har nylig gitt ut plata "ER" på Kirkelig Kulturverksted, her hun startet med sin første soloplate "Amoraroma" i 1999. Hun hadde også bestillingsverk under årets Vossajazz, stort band med egne komposisjoner. I tillegg til sine egne prosjektar, har hun vært arrangør og kapellmester og samarbeidet med ein rekke norske og internasjonale  artister, som Kari Bremnes, Anne Grete Preus, Herborg Kråkevik, James Burton og Rick Danko. Hun har de senere årene jobbet spesifikt med kontemplativ musikk.


Pressen skriver om Åsne: Åsne Valland Nordli er  formidleren med den store stemmen og det store hjertet. Vokaluttrykket hennes omtales som ”state of the art”.


Hun synger med en finslipt diamants briljans (Dagbladet)


Pressen skriver om Kristin: "Kristin Skaare regnes som en av de mest inderlige og allsidige pianistene vi har." (Tor Hammerø, Nettavisen)


"Vakrere pianospill er det nesten ikke mulig å finne." (Jan Granlie, Jazznytt)


"Grenselaust vakkert" (Roal Helgheim, Dagsavisen)


Då julecd’en ”Lille Messias kom ut  i 2005 skrev pressen følgende:
VG:.Mot Kristin Skaares uhyre sparsomme spill, som gir assosiasjoner til Erik Satie så vel som Arvo Pärt, trer Åsne Vallands stemme frem, lys og kraftfull. Utgivelsen er ren medisin.Dagsavisen: Det er deilig å høre et julealbum som tør å la stillheten være hørbar i musikken.Vårt land: Juletårer. "Lille Messias" er en vakker plate. Men den lar oss ikke sovne ved krybben. Åsne Valland Nordli har tilbragt fem år blant gatebarn i Romania. Kanskje har disse årene inspirert platens radikalitet. Juleidyllen vrenges stille og brutalt til den verdensnatten Jesus fødes inn i. Blikket er rettet mot barnet - det ene og de mange.